Truist trekt schattingen van Street over Celsius Holdings in twijfel en zet het aandeel op hold Door Investing.com (2024)

Truist Securities startte dinsdag een onderzoek naar aandelen van Celsius Holdings (NASDAQ:CELH) met een Houden rating en een koersdoel van $60. De firma benadrukte het potentieel voor het bedrijf om in de komende drie jaar een aanzienlijke groei te realiseren dankzij factoren zoals uitgebreide distributie, versnelde productbeweging en groeiende naamsbekendheid.

Celsius Holdings, bekend om zijn functionele energiedranken en mixpoeders, is voornamelijk actief in Noord-Amerika en is ook aanwezig in Europa en Azië. Truist Securities schetste prognoses voor de omzet en EBITDA van het bedrijf en voorspelde een jaar-op-jaar stijging van 24,3% tot $1,638 miljard in boekjaar FY24, gevolgd door groei tot $1,926 miljard en $2,224 miljard voor respectievelijk FY25 en FY26.

De eerste EBITDA-ramingen van het bedrijf voor Celsius Holdings staan op $389,7 miljoen voor boekjaar FY24, wat overeenkomt met de consensus. De verwachtingen stijgen naar 504,0 miljoen dollar voor boekjaar 25 en 588,5 miljoen dollar voor boekjaar 26. Truist merkte echter op dat hun totale schattingen onder de consensus liggen, met uitzondering van het EBITDA-cijfer voor boekjaar FY24.

De 'hold'-rating weerspiegelt volgens Truist Securities een voorzichtige houding vanwege verschillende factoren. Deze omvatten de visie dat de marktverwachtingen de huidige prestatiecapaciteiten van het bedrijf kunnen overtreffen, de verwachte moeilijkheden om extra marktaandeel te winnen, de noodzaak om de distributiepartnerschappen te versterken en de noodzaak dat het beleggerssentiment ten aanzien van energiedrankaandelen stabieler wordt.

Truist Securities gaf geen specifieke details over de verwachtingen van het management, omdat het bedrijf dergelijke verwachtingen niet afgeeft. Het koersdoel en de prognoses van Truist Securities weerspiegelen de conservatieve visie van het bedrijf op de prestaties van het aandeel op de korte termijn.

In ander recent nieuws heeft Celsius Holdings te maken gehad met aanzienlijke aanpassingen van de koersdoelen door verschillende financiële instellingen als gevolg van voorraadverminderingen door PepsiCo, de belangrijkste distributeur. Celsius rapporteerde een aanzienlijke omzetstijging van 37% j-o-j voor het eerste kwartaal van 2024 en bereikte een nieuw record van $355,7 miljoen. Ondanks deze verlagingen wordt de omzet van het bedrijf voor het tweede kwartaal geschat op ongeveer $400 miljoen, wat neerkomt op een groei van ongeveer 23% op jaarbasis.

Bedrijven als Maxim Group, Roth/MKM en TD Cowen hebben hun koersdoelen voor Celsius verlaagd en noemen daarbij de voorraadverminderingen als factor. Ze handhaven echter een positieve outlook en handhaven hun Buy rating. Piper Sandler handhaaft ook een Overweight-rating en benadrukt het potentieel van het bedrijf voor aanhoudende omzetgroei.

BofA Securities verhoogde het koersdoel naar $84 van $80 en paste de omzetverwachting aan van $385 miljoen naar $390 miljoen. Morgan Stanley handhaafde zijn Equalweight rating en een koersdoel van $75,00. Deze recente ontwikkelingen weerspiegelen een mengelmoes van analistenevaluaties en prestatiecijfers voor Celsius Holdings.

InvestingPro Inzichten

InvestingPro gegevens geven aan dat Celsius Holdings (NASDAQ:CELH) een robuuste marktkapitalisatie heeft van $13,93 miljard, wat duidt op een sterk vertrouwen van beleggers in de marktpositie van het bedrijf. Ondanks een hoge koers-winstverhouding (Koers/Winstverhouding) van 64,7 is de Koers/Winstverhouding (Koers/Winstverhouding) van het bedrijf, die de Koers/Winstverhouding ten opzichte van de winstgroei meet, opvallend laag op 0,3 voor de laatste twaalf maanden vanaf Q1 2024. Dit suggereert dat beleggers een aanzienlijke winstgroei verwachten ten opzichte van de koers-winstverhouding van het aandeel. Bovendien heeft Celsius Holdings in dezelfde periode een aanzienlijke omzetgroei van 81,22% gekend, wat het groeiende marktbereik van het bedrijf en het succes van zijn functionele energiedrankjes weerspiegelt.

Twee InvestingPro Tips voor CELH zijn bijzonder relevant in het licht van de analyse van Truist Securities. Ten eerste, nu analisten voor het lopende jaar een omzetgroei verwachten, komt dit overeen met de prognoses van het bedrijf voor omzetgroei. Ten tweede zorgt het feit dat CELH meer contanten dan schulden op de balans heeft staan voor financiële stabiliteit en flexibiliteit, wat cruciaal zou kunnen zijn als het bedrijf meer marktaandeel wil veroveren en zijn distributienetwerken wil uitbreiden. Voor degenen die dieper in de financiële gegevens van Celsius Holdings willen duiken, biedt InvestingPro aanvullende tips en inzichten. Ontdek meer deskundige analyses en tips over CELH door InvestingPro te bezoeken en vergeet niet de couponcode PRONEWS24 te gebruiken om 10% extra korting te krijgen op een jaarlijks of tweejaarlijks Pro en Pro+ abonnement.

Beleggers moeten er rekening mee houden dat, hoewel het aandeel volatiliteit vertoont met een koersdaling in de afgelopen maand, het langetermijnrendement sterk is geweest, met een hoog rendement in de afgelopen tien jaar. Er zijn 17 aanvullende InvestingPro Tips beschikbaar die meer informatie kunnen geven over de vraag of CELH een geschikte aanvulling is voor uw beleggingsportefeuille.

Dit artikel is vertaald met behulp van kunstmatige intelligentie. Raadpleeg voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Truist trekt schattingen van Street over Celsius Holdings in twijfel en zet het aandeel op hold Door Investing.com (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated:

Views: 6406

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.